Medievalg er også bærekraftsvalg

Som markedssjef slipper du ikke lenger unna. Nå må du forberede deg på å redegjøre for klimaavtrykket til markedsaktivitetene dine.  Er du klar?

Bekymringer for klimaendringer påvirker i stadig større grad forbrukernes holdninger og atferd. Flere vil velge bort merkevarer som ikke tar klare klimavalg. Mange blir nå også opptatt av hvilket klimaavtrykk markedsføringen til merkevarene har.

Sammen med Microsoft har vi gjort en omfattende internasjonal undersøkelse med 24 000 respondenter i 19 land. Og klimaengasjementet er svært sterkt globalt. Hele 95% av alle kinesere er enige i at Får jeg vite at et produkt er skadelig for klimaet, vil jeg stoppe å bruke dette. Oppslutningen om utsagnet er godt over 90% i land som Italia, Spania og Frankrike. Miljøbekymringen er lavest i Russland, men der også er det hele 59% som vil kutte bruken av produkter som skader klimaet.

Hele 91% av respondentene i undersøkelsen ønsker at merkevarer skal demonstrere at de gjør klimavennlige valg i alt de gjør. Våre egne undersøkelser i Norge viser at dette gjelder den store majoriteten av nordmenn også.

Markedsavdelingen avgjørende for klimaarbeidet

Rapporten understreker at markedsavdelingen har to hovedoppgaver knyttet til bærekraft:

1. Det er en stor mulighet for markedsførere til å bruke all sin kunnskap innen historiefortelling for å gjøre forbrukerne bevist på hva en merkevare gjør for å bekjempe klimaendringer.

2. Som markedsførere må vi se selvkritisk på om markedsføringen vår i seg selv er bærekraftig.

Hele 84% sier at det er mer sannsynlig at de vil kjøpe av en bedrift som praktiserer bærekraftig annonsering. Vi tror det vil skje mye de neste årene på hvordan bærekraftig annonsering defineres.  Flere vil være opptatt av klimaavtrykket til markedsaktivitetene, billige plastprodukter som massedistribueres er definitivt ut. Og flere er opptatt av hvilket «formål» annonsepengene støtter. Coca-Cola er en av aktørene som har gått i front her ved å love at innen 2024 skal 8% av de totale medieinvesteringene deres i Nord-Amerika gå til media eid av minoriteter som latinamerikanere og afroamerikanere.

Hele rapporten, The Rise of Sustainable Media, kan du laste ned her:

Del
Ta kontakt