"Feriepakka" - annonsering der folk er på ferie

Det er bare å innse. Vi kommer nok til å ha annerledes ferievaner en god stund fremover. Nordmenn kommer til å feriere mer i Norge.

Nå nærmer vinterferien seg, noen drar på hytta, andre drar på hotell eller reiser rundt i landet med nyinnkjøpt bobil.

I Carat og Dentsu har vi diskutert mye hvordan den nye normalen påvirker markedsførings- og annonseringsmarkedet for våre kunder. Hvordan kan vi med nye og forsterkede ferievaner ha mulighet til å treffe konsumenter med riktig budskap, der de faktisk er på ferie?

Med dette som utgangspunkt begynte vi å se på mulighetene for å benytte faktiske lokasjonsmessige forhold for ferieplanlegging i Norge. I diskusjon med vår partner Data Factory, fant vi ut at vi har mulighet til å lokalisere og gjøre uttak på områder der folk faktisk kommer til å feriere.

Dette har medført at vi har lansert «Feriepakka»; 3 produkter som gjør at man kan understøtte annen digital annonsering, ved å treffe nordmenn der de mest sannsynlig vil tilbringe ferien sin.

Hyttedekning

Det finnes 500 000 hytter i Norge. Hyttedekning er en mulighet til å få oversikt over alle hytter/fritidsboliger i Norge fordelt på postnummer relatert til fylke, kommune, regioner m.m. Kilden som benyttes er Eiendomsregisteret. Vi har tilgang til å ta ut data til markedsføring rettet mot disse og gjennom vår løsning kan vi benytte dette som datagrunnlag til bruk i skarp markedsføring.

Hotell og Campingplass-fokus

Det finnes ca. 1 300 hotell og 1 000 campingplasser Norge. Dette produktet gir mulighet til å få oversikt over alle disse fordelt på gitte kriterier for omsetning, adresse, postnummer, sted og ikke minst kartkoordinater. Kilden som brukes er Brønnøysundregisteret med kombinasjon av andre kommersielle registre. Datagrunnlaget gir en mulighet til å treffe alle eller geografiske utvalgte – hotell og campingplasser for målrettet digital markedsføring.

Bobil- og Campingvogn målretting

Det finnes i dag over 60 000 registrerte bobiler og 120 000 registrerte campingvogner i landet. Trenden med kortreist og lokal ferie er stigende, og bobilsalget spesielt har gått kraftig opp i de siste årene. Alle som eier bobil eller campingvogn er det mulig å nå direkte, eller aggregert per postnummer. Hovedkilden vi bruker til dette er Motorvognregisteret hvor alle kjøretøy er registrert. Dette kan være er en aktuell målgruppe å annonserette mot, før, under eller etter ferien. Datagrunnlaget vi har tilgang til kan kombineres med målgruppeinnsikt fra vår innsiktsdatabase CCS for at kommunikasjonen skal treffe enda bedre.

Å bruke offentlige og kommersielle registre som input til strategi eller kampanjeplan, gjør at vi sikrer å treffe ønsket målgruppe rundt et gitt ferietidspunkt. Det gjør også at innhold kan (og bør) skreddersys spesielt, med tanke på hvor du ferierer og «feriestemningen» , f.eks. på hytta i påskeferien.

Ta kontakt med oss i Carat om du ønsker å vite mer om hvordan vi kan bidra med å skaffe datagrunnlag for en styrking av den målrettede markedsføringen din, enten det er å nå folk på ferie nå i vinter eller rundt andre ferietidspunkt i løpet av året.

-Thomas Horn, Leder CRM i Carat, thomas.horn@carat.com 

Del
Ta kontakt